وابسته شدن زیاد به موس در زمان برنامهنویسی نتایج خیلی بدتری از کاهش بهرهوری دارد. این نکتههای پیشرفته برای این طراحی شدهاند تا کمتر کد بنویسید و هر ضربه شما به صفحه کلید ارزش داشته باشد. تا این که از موقعیتهایی شبیه این یکی پیشگیری کنید:
بیشتر این نکتهها بخشی از IntelliJ هستند که اندروید استودیو از روی آن ساخته شده است. مهمترین میانبری که باید در اندروید استودیو همیشه به یاد داشته باشید CTRL+SHIFT+A در ویندوز و لینوکس و CMD+SHIFT+A در مک است:
بعد از زدن این میانبر فقط باید کلمات کلیدی را تایپ کنید تا همه انتخابهای موجود به شما نمایش داده شود. این روش عالیای برای شروع استفاده از ویژگیهای جدید است بدون این که لازم باشد میانبرهای آنها را بدانید.
هر جایی که فهرست طولانیای از انتخابها دارید میتوانید از این روش اسفاده کنید. اگر تلاش میکنید تا فایلی را در پروژه پیدا کنید یا از یک منوی طولانی چیزی مثل Refactor را میخواهید انتخاب کنید، فقط شروع کنید به تایپ کردن و این ابزار شروع میکند به جستجو و فیلتر کردن نتایج.
استفاده از Tab برای جایگزین کردن متدها و مقادیر موجود با استفاده از انتخابهای Autocomplete
فراخوانی AutoComplete با فشردن CTRL+SPACE (یا CTRL+SHIFT+SPACE برای انتخابهای بیشتر) احتمالاً یکی از پرکاربردترین میانبرهای اندروید استودیو است و هر کسی که با آن کار کرده باشد از رفتار آزاردهنده آن وقتی که عبارت پیشنهادی را انتخاب کرده و Enter میزند متعجب میشود، چرا که متد انتخاب شده را قبل از نام متدی که قبلاً وارد کرده است اضافه میکند و بعد مجبور میشویم نام قبلی را پاک کنیم. حالا اگر به جای Enter از Tab برای انتخاب یک نام متد جدید استفاده کنید، نام قبلی کاملاً پاک شده و نام جدید جایگیزین آن میشود:
حقههای انتخاب متن
کلیدهای مکان نما بالا، پایین، چپ و راست معمولاً پرکاربردترین روش برای جابجایی در متن است. ترکیب آنها با CTRL و SHIFT و Fn و ALT کارهای خیلی جالبی میکند.
اگر چند فایل در ادیتور همزمان باز کرده باشید با ALT+RIGHT و ALT+LEFT میتوانید به راحتی بین فایلهای باز شده جابجا شوید.
با فشردن ALT+UP و ALT+DOWN به راحتی بین بخشهای مختلف یک سورس حرکت کنید. مثلاً اگر در یک کلاس جاوا باشید، فشردن این کلیدها شما را مستقیماً به متد قبلی و بعدی میبرد.
اگر میخواهید یک خط یا چند خط انتخاب شده را با هم بالاتر یا پایینتر ببرید، لازم نیست آنها را کات و در جای جدید بچسبانید. کافی است ALT+SHIFT+UP و ALT+SHIFT+DOWN را بزنید.
کامل کردن متن با استفاده از قالبهای زنده
برای کمتر کد نوشتن و بیشترین نتیجه را به دست آوردن هیچ چیزی بهتر از قالبهای زنده نیست. برای مثال اگر میخواهید یک حلقه تکرار بر روی عناصر یک آرایه یا یک لیست بنویسید، فقط کافی است مثل تصویر زیر قالب خاصی را شروع به نوشتن کنید و بعد از پیشنهادهای ارائه شده توسط اندروید استودیو استفاده کنید تا کد مورد نظر را برایتان بسازد:
میتوانید از fori برای ساختن یک حلقه تکرار for و if یا else برای ساختن عبارتهای if و else بر روی یک متغیر boolean استفاده کنید.
برای این که ببینید چه انتخابهایی دارید در ویندوز از CTRL+J و در مک از CMD+J استفاده کنید.
تعداد بسیار زیادی از این قالبهای زنده مخصوص اندروید در اندروید استودیو وجود دارند مثل Toastو Log.
نمایش سفارشی شده در هنگام ارزیابی یک عبارت در حالت دیباگ
وقتی که در زمان اجرا کد را دیباگ میکنید، برای دیدن مقدار یک متغیر با نقطه توقف (breakpoint) یا ارزیابی عبارت (Evaluating Expression) یک مشکل وجود دارد. در زمان استفاده از تکنیکها، برای نمایش یک شیء متد toString() آن صدا زده میشود. در اغلب اشیا خروجی این متد چیزی درباره شیء به ما نمیگوید و اگر متغیر یک لیست باشد ما فقط لیستی از «ClassName:HashValue» را خواهیم دید. یک راهحل این است که یکی یکی اشیا را باز کنیم و در بین همه متغیرهای آن به دنبال متغیری که برایمان مهم است بگردیم. این روش بسیار کند است و در اغلب مواقع اصلاً به کار نمیآید.
برای غلبه بر این مشکل میتوانید برای هر شیای یک نمایشگر مخصوص بسازید:
برای این کار در پنجره Variables بر روی شیء مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه View as و بعد از آن create را انتخاب کنید و همانطور که در این عکس میبینید، نمایشگر مورد نظر خود را بسازید و در زمان دیباگ مقادیر مورد نظر خود را ببینید.
جستجو، جایگزینی و بازرسی ساختاری
جستجو و جایگزینی ساختاری امکان میدهد که بدون استفاده از عبارات منظم الگوهای کد را پیدا کرده و آنها را با عبارتهای تعریف شده جایگزین کنید:
حتا کاربردیتر از آن شما میتوانید بازرسی جستجوی ساختاری (Structural Search Inspection) را فعال کنید بعد میتوانید یک قالب جستجوی ساختاری تعریف کنید که در هر زمان در کد یک مورد مشابه پیدا کرد به شما اخطار بدهد. از این هم قدرتمندتر این که میتوانید یک الگوی جایگزینی ساختاری تعریف کنید و هر زمان که در کد یک نمونه منطبق با این الگو پیدا کرد به شما اخطار داده و آن را مطابق الگوی تعریف شده جایگزین کند.
منبع: سایت مدیوم [این سایت به دلایلی که حتا خود فیلترچی هم نمیداند فیلتر است :(]
خیلی خوب بود، ممنون
واقعا منم هنوز نفهمیدم چرا مدیوم فیلتره!!!
خیلی عالی. مثل همیشه…!!!
البته ما همچنان منتظر شروع کار با اندروید استودیو توسط شما هستیم مهندس. بزنین حرکتشو…
درود…
نوع آموزش بسیار روان و عالی…
و زحمات شما واقعا قابل تقدیر و قدردانی…
به تازه گی برنامه نویسی رو شروع کردم و آموزشهای شما بینهایت راه گشا بود…
همچنان منتظر مطالب و آموزش های بیشتر شما هستم…
با تقدیر و تشکر مجدد از شما و همکارانتون…
خیلی عالی بود …سپاس از مطالب آموزنده شما
سلام ببخشید من تازه میخام شروع کنم و یاد بگیرم برنامه نویسی رو میشه کمکم کنید و چن تا منبع خوب بهم معرفی کنید؟
خیلی ممنون میشم اگه سریع جواب بدین.
سلام توی یک ادیت تکست با چه دستوری میتونم بصورت خودکار متن بشکنه بره خط بعد؟(در اندروید)
سلام چرا واسه من باکس مربوط ب auto complet خالیه ؟؟!