قطعاً تا به حال موارد زیادی پیش آمده است که میخواهید بدانید یک ویژگی خاص که در یک برنامه پیادهسازی شده است چطور نوشته شده است یا این که میخواهید از آن ویژگی خاص در برنامه خود استفاده کنید ولی نمیدانید چطور باید آن را پیادهسازی کنید. «اختراع مجدد چرخ» هم به هیچ وجه توصیه نمیشود. برنامههایی که قبلاً نوشته شده و تست شدهاند قطعاً خطاهای کمتری دارند از کاری که بخواهید آن را دوباره بنویسید. پس راهحل چیست؟ در این نوشته میخواهم تجربههای خودم را با شما به اشتراک بگذارم. راههایی که حاصل سالها تجربه است.
۱- سرچشمه:
بهترین جا برای کمک گرفتن درباره هر چیزی مراجعه به متخصصانی است که آن چیز را ساختهاند. بنابراین اولین توصیه من این است که سایت «توسعه دهندگان اندروید» را بخوانید.
شاید چیزی را که دنبال آنید در این سایت بیابید. این سایت پر است از انواع مستندات مختلف.
اگر از منوی بالای این سایت پیوند Develop را کلیک کنید، دریایی از مطالب آموزشی و نمونه کدها و برنامهها را خواهید یافت. شاید گمشده شما همین جا باشد!
البته همانطور که احتمالاً میدانید این سایت به روی ایرانیان بسته است و باید به شیوهای که میدانید از آن استفاده کنید یا از سایت معادل آن که به همت یک دوست ناشناس تهیه شده است و در این مطلب آن را معرفی کردیم استفاده کنید.
۲- برنامههای نمونه:
ابزار توسعه اندروید یا اندروید SDK شامل تعداد زیادی مثال است که میتوانید از آنها استفاده کنید. برای این کار ابتدا Android SDK Manager را اجرا کنید و این برنامههای نمونه را دانلود کنید:
بعد از این که این برنامهها را دانلود کردید میتوانید آنها را در اکلیپس باز کنید و آنها را اجرا کنید تا هم عملکرد آنها را ببینید و هم کد منبع آنها را:
احتمال این که جواب پرسشهای خود را در میان این همه برنامه نمونه پیدا کنید خیلی زیاد است!
۳- از گوگل بپرسید:
این راهحل به قدری بدیهی به نظر میرسد که ممکن است فکر کنید اولین راهحل است ولی همانطور که دیدید بعد از طی کردن مراحل قبل، اگر جواب خود را نیافتید، به سراغ این راهحل بروید.
برای جستجو مرتبطترین عبارتی را که به خواسته شما نزدیک است جستجو کنید. احتمالاً در اولین صفحه راهحل مشکل خود را خواهید یافت!
۴- از GitHub بپرسید:
گیتهاب مخزن پروژههای کدباز (open source) است. هر کسی میتواند به راحتی یک حساب کاربری در این سایت ایجاد کند و پروژههای خود را بر روی آن قرار دهد. در حال حاضر شرکتهای بزرگی مثل مایکروسافت و گوگل هم پروژههای کدباز خود را بر روی این سایت قرار دادهاند.
صفحه گوگل در گیتهاب را ببینید:
در این صفحه حدود ۲۰۰ پروژه کدباز قرار دارد.
چندین پروژه در گیتهاب تعریف شدهاند که تعداد زیادی برنامه کدباز را فهرست کردهاند. نمونهای از این صفحات اینها است:
https://github.com/zouguangxian/android-boost
https://github.com/cesards/AndroidElementals
نکته: کلیه نمونه برنامهها و برنامههای آموزشی این سایت و فعالیتهای من در حوزه کدباز (که البته بسیار ناچیز است) هم در این سایت منتشر شده و میتوانید از آنها استفاده کنید. این لینک را دنبال کنید: علی بهزادیان نژاد در گیتهاب.
۵- StackOverflow جواب بیشتر سؤالهای شما را میداند
اگر بعد از طی کردن راههای بالایی هنوز جواب پرسش خود را نیافتهاید نگران نباشید! StackOverflow جواب اغلب پرسشهای شما را میداند! این سایت مرجع برنامهنویسان در سرتاسر دنیا است. کافی است یک حساب کاربری رایگان ایجاد کنید و بعد پرسشهای خودتان را در این سایت بپرسید. البته باید زبان انگلیسی خود را هم تقویت کنید! در این سایت فقط زبان انگلیسی پذیرفته است.
بعد از مدتی که تمرین کردید و برنامه نوشتید و تخصص پیدا کردید، میتوانید در همین سایت به پرسشهای دیگران پاسخ دهید. در زمان نوشتن این مطلب تعداد سؤالهای پرسیده شده با برچسب اندروید در این سایت حدود ۶۰۴ هزار تا است:
البته طبق قوانین این سایت، ضروری است قبل از پرسیدن چیزی، جستجو کنید و ببینید قبلاً پرسشی مشابه پرسش شما در این سایت مطرح شده است یا نه؟ احتمال این که پرسش مشابهی قبلاً پرسیده شده باشد بسیار زیاد است. شما اولین نفری نیستید که در برنامهنویسی به مشکل برخوردهاید!
۶- من طرفدار «آرسنال»ام
یکی از بهترین سایتهایی که میتواند به شما در پیدا کردن برنامههای کدباز کمک کند سایت اندروید آرسنال است.
در این سایت بیش از ۱۰۰۰ برنامه کدباز با توضیحات مختصری فهرست شدهاند. من خودم به تازگی با این سایت عالی آشنا شدهام ولی در همین مدت کوتاه بسیار از اطلاعات و فهرست این سایت استفاده کردهام. بهترین کاری که میتوانید این است که چند روزی را وقت بگذارید و فهرست این سایت را بگردید. مطمئن باشید چیزهایی خوبی پیدا خواهید کرد. در قدم دوم RSS این سایت را در فیدخوان خود وارد کنید تا از وجود برنامهها و کتابخانههای جدید مطلع شوید.
۷- تا میتوانید بخوانید
توصیه دیگر من این است که سایتها و وبلاگهای تخصصی این حوزه را پیدا کنید و بخوانید. تعداد بسیار زیادی وبلاگ تخصصی در حوزه اندروید منتشر میشوند. مطالعه این سایتها و وبلاگها شما را با فناوریهای جدید آشنا میکنند. تعدادی وبلاگها و سایتها را در اینجا برایتان فهرست میکنم:
اولین جایی را که توصیه میکنم وبلاگ تخصصی و رسمی برنامهنویسان اندروید است که برنامهنویسان پروژه اندروید در گوگل آن را بروز میکنند: http://android-developers.blogspot.com
جای دیگری که معرفی میکنم جایی است که خود من اولین برنامهنویسی اندروید را از آن آموختم: سایت ووگلا: http://www.vogella.com.
در این سایت برنامهنویسی اندروید را با جزئیات فراوان و مثالهای کم نظیری خواهید آموخت.
وبلاگ بعدی وبلاگ androidHive است. این وبلاگ که به طور منظم بروز میشود، مطالب آموزشی اندروید را با دقت فراوان و با عکسهای فراوان آموزش میدهد: http://www.androidhive.info
پیدا کردن سایر سایتها و وبلاگها را به خودتان واگذار میکنم!
۸- بروز باشید
یکی دیگر از راههای پیدا کردن چیزهایی که درباره اندروید لازم دارید، بروز ماندن است. اگر بروز باشید از آخرین تغییرات مطلع خواهید شد. اگر اتفاقی در شهر شما رخ بدهد مطلع میشوید و …
یکی از راههایی که توصیه میکنم، عضویت در خبرنامههایی است که به طور مرتب آخرین اخبار و اتفاقات را به اطلاع شما میرسانند. یکی از کعروفترین این خبرنامهها http://androidweekly.net است.
خوشحال میشوم اگر چیزی را از قلم انداختهام یادآوری کنید تا به این فهرست اضافه کنم.
سلام. بسیار کم نظیر و زیبا است.
زبان نوشتاری شما در عین سادگی ، نوعی تازگی داره که آدمو برای خوندن تا آخر متن، تشویق میکنه.
باز هم منتظر نوشته های جدیدتون می مونم.
موفق باشید.
سپاس علیرضا جان.
سلام علی جان
اقا همین جوری بلقدرت ادامه بده ما منتظر مطالب جالب و مفیدت هستیم.
مرسی واسه اموزشهات
سپاسگزارم دوست عزیز.
با عرض سلام و خدا قوت
مطالب بسیار ارزنده است. لطفا با قوت ادامه بدین.
سپاسگزارم
سپاسگزارم حسین آقا!
مفید و صادقانه …
سپاس فراوان
متشکرم آقا احسان!
علی آقا از آشنایی با شما بسیار خوشحالم
تو روزگاری که خیلی از آدم ها فقط به فکر خودشون هستن ، داشتن روحیه ای مثل شما غرورانگیزه .
سعی می کنم بیشتر به سایت سر بزنم و اگه کمکی از دستم بر بیاد دریغ نکنم.
با سپاس بیکران
سپاسگزارم فرزاد عزیز.
عالی و کاربردی
سلام ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیارمون میذارین
یه سوالی داشتم.میخوام متن فارسی رو جاستیفای کنم توی گیت هاب یه سورس دیدم ولی تو گوشیم وقتی عدد و متن باهمه جابجا نشون میده اندرویدش ۲٫۳ هست. ممنون میشم راهنماییم کنین چیکار کنم که توی همه api ها درست نشون بده
تشکر
سلام
در تلگرام گروهی با عنوان Android developers مشتاق دیدار شماست!
از مطالب شما نیز در این گروه به اشتراک گذارده شده است.
تمامی دوستان در صورت تمایل به آیدی @mori_honest در تلگرام پیغامی حاوی آیدی خود بفرستید تا به گروه ملحق شوید!
دوست عزیز با الهام از این کامنت شما گروهی در تلگرام برای اسمارت لب ساختم!
⬅️ برای پیوستن به گروه
Android developers 2
در تلگرام روی این لینک کلیک کنید:
#⃣ https://telegram.me/joinchat/03d9dcd20101616c9b18f4af9fe8697e
چقدر راحت همه این اطلاعات و تجربه هارو در اختیار عموم میزاری !!! چجور دلت میاد
سلام دوست عزیز ممنون از آموزش ها و اطلاعات خیلی خوبتون
من در اندروید استودیو وقتی می خوام از شبیه ساز آن استفاده کنم با این خطا موجه می شم، ممنون می شم اگه راهنمایی کنید.
emulator: ERROR: x86 emulation currently requires hardware acceleration!
Please ensure Intel HAXM is properly installed and usable.
CPU acceleration status: HAX kernel module is not installed!
با تشکر.
در محلی که اندروید SDK را نصب کردین، برید تو پوشه extra و از اونجا پوشه HAXM و برنامه رو نصب کنید. بعد احتمالا سیستم رو restart باید بکنید تا این ویژگی فعال بشه. بعد می تونید از ایمولاتور استفاده کنید.
سلام
متشکرم از مطالب ساده و مفید و نابتون
خوشحال از اینکه میبینیم کسی مثه شما تو حوزه ی خودش میاد و تمام فوت و فن هایی رو که تاکنون آموخته با بقیه هم به اشتراک میذاره تا آگاهی بقیه رو تو اون حوزه بدون هیچگونه چشمداشتی بالا ببره…..تو هر سایتی گشتم اول قیمتو دیدم ….خیلی ها دنبال اینن که از هر راهی شده پول در بیارن
با سپاس از مطالب جالبتون
سایتتون خیلی عالیه
متشکرم