آرش فردیپور از همراهان سایت اسمارتلب، با تلاش خودش و آموزشهای سایت اسمارتلب، برنامهای نوشته و در کافهبازار منتشر کرده است. آرش لطف کرده و درباره برنامه خودش توضیحاتی را فرستاده که با هم میخوانیم:
با سلام خدمت همه دوستان
حدودا دو ماه پیش بود که با دیدن نرم افزار GetData ویندوز، فکر نوشتن نسخه اندرویدش به ذهنم خطور کرد! به دلیل انجام برخی کارهای شخصی، حدودا از یک ماه پیش به طور جدی شروع به کار کردم…. در این مدت با مشکلات بسیار زیادی روبرو شدم، اما سعی کردم با وقت گذاشتن و صبر، مشکلات رو برطرف کنم و به هدفم برسم.
مدت زیادی هست برنامه نویسی می کنم اما برنامه نویسی اندروید رو مدت کوتاهی هست شروع کردم و این برنامه میتونم بگم سومین برنامهای بود که من میخواستم بنویسم و البته جدی ترین اونها!
اما از این حرفا که بگذریم، یکم در مورد نرم افزار و اصول کارش توضیح بدم: شاید برای خیلی ها به خصوص ما دانشجوها، اتفاق افتاده باشه که باید یه سری اعداد و دیتاها رو برای نوشتن پایان نامه یا مقاله و یا حتی گزارش کار آزمایشگاه به دست بیاریم. خیلی از اوقات این اعداد به صورت نمودار رسم شده بودن و دیتای هر نقطه به طور جداگونه در اختیار نبود یا پیدا کردنش خیلی سخت تر بود!
نرم افزار Get Data به این صورت عمل میکنه که یک نمودار رو انتخاب کرده و اون رو کالیبره میکنیم.یعنی چی؟ یعنی اینکه براش مشخص میکنیم نقاط حداقل و حداکثر x و y نمودار کجاست و همچنین مقدار عددی هرکدوم رو تعیین می کنیم. همین! بعد روی نقطه دلخواهمون کلیک میکنیم و مختصات اون نقطه رو مشاهده میکنیم. به همین سادگی!
نسخه آندروید این برنامه هم به همین صورت عمل میکنه: در ابتدا شما با این صفحه مواجه خواهید شد که باید نمودار خودتون رو انتخاب کنید. اگر نمودار رو تو گوشی خودتون داشته باشید اون رو از طریق گزینه اول لود می کنید. اگر هم لینک نمودار رو داشتید، کافیه روی گزینه دوم کلیک کنید و لینک نمودار رو وارد کنید تا نمودار براتون دانلود و نمایش داده بشه.
کار با عکس و دانلود عکس از اینترنت، با کتابخانه Glide انجام شده که آموزش اون رو در قسمت های قبل داشتیم.
بعد از اینکه نمودار نمایش داده شد، باید به این صورت اون رو کالیبره کنید:
ابتدا نقطه حداقل محور X رو روی عکس انتخاب می کنید (برای سهولت کار، اون قسمتی که لمس می کنید براتون بزرگنمایی میشه که بتونید دقیق نقطه رو انتخاب کنید). بعد مقدار عددی اون رو در کادر مشخص شده وارد می کنید و سپس روی دکمه Set کلیک می کنید تا نقطه مورد نظرتون ذخیره بشه. (اگر مقدار عددی مورد نظرتون صفر بود، احتیاج به وارد کردنش نیست و خود برنامه وقتی کادر خالی باشه، مقدار صفر رو بهش اختصاص میده.)
چهار نقطه حدقل و حداکثر محور X و همچنین حداقل و حداکثر محور Y رو باید تنظیم کنید تا این صفحه نمایش داده بشه:
همونطور که مشاهده میکنید، بعد از کالیبره کردن نمودار، با کلیک روی نقطهای مشخص، مختصاتش رو میتونید ببینید. از طریق دکمه های Save و remove میتونید نقاط مورد نظرتون رو ذخیره کنید و در نهایت به صورت فایل اکسل خروجی بگیرید! برای کار با توابع اکسل هم از کتابخانه poi استفاده شده است که کار با توابع اکسل رو ساده کرده. امکان تنظیم تعداد اعشار نقاط و همچنین لگاریتمی بودن هرکدوم از محورها هم در برنامه وجود داره.
با آرزوی توفیق روز افزون
از آرش عزیز تشکر میکنم. شما هم تجربههای خودتان از برنامهنویسی اندروید را با همراهان اسمارتلب در میان بگذارید!
راستی برنامه «استخراج اطلاعات» آرش را از کافهبازار دانلود کنید بخرید!