همه برنامههای کامپیوتری و موبایلی با هدف کار کردن بر روی دادهها یا اطلاعات توسعه مییابند. این اطلاعات معمولاً از منابع خارجی مانند اینترنت وارد برنامه میشود و پردازش میشود یا توسط خود برنامه تولید میشود. یکی از اصلیترین کارهایی که بر روی دادهها انجام میشود ذخیره آنها برای استفادههای بعدی است. دادهها را به روشهای متنوعی میتوان ذخیره کرد. مثلاً در فایل، ولی اصلیترین شیوه ذخیره اطلاعات که دسترسی به دادهها و اطلاعات را در آینده بسیار سادهتر میکند، پایگاه داده (یا دیتابیس database) است.
اندروید هم مثل همه سیستمعاملهای موجود در بازار دارای برنامههای متعددی است که کار اصلی آنها ذخیره و بازیابی اطلاعات است. معروفترین آنها که به صورت پیشفرض در همه دستگاههای اندروید نصب شده است، پایگاهدادهای است به نام SQLite. این پایگاه داده کدباز (اوپن سورس open source) است و با حجم بسیار کم امکانات متنوعی را در اختیار برنامهها قرار میدهد.
در این مطلب یک برنامه اندروید ساده مینویسیم که اطلاعات را در پایگاه داده ذخیره و بازیابی کند.
۱- شروع کار:
برای شروع کار یک پروژه جدید اندروید میسازیم. توصیه من این است که از اندروید استودیو استفاده کنید ولی خب در این پروژه خاص فرقی بین اکلیپس و اندروید استودیو نیست!
میخواهیم برنامهای بنویسیم که نام و نام خانوادگی افراد را گرفته و آنها را در پایگاه داده یا دیتابیس ذخیره کند. برای شروع فرمی شبیه فرم زیر بسازید:
حتماً میدانید چطور باید این فرم را بسازید ولی با این حال برای کامل بودن آموزش کد طراحی برنامه را هم اینجا میآورم:
<LinearLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android" android:layout_width="match_parent" android:layout_height="match_parent" android:orientation="vertical"> <EditText android:id="@+id/nameEditText" android:layout_width="match_parent" android:layout_height="wrap_content" android:hint="@string/hint_name" /> <EditText android:id="@+id/familyEditText" android:layout_width="match_parent" android:layout_height="wrap_content" android:hint="@string/hint_family" /> <Button android:id="@+id/saveButton" android:layout_width="wrap_content" android:layout_height="wrap_content" android:text="@string/save" android:layout_gravity="center_horizontal"/> </LinearLayout>
حالا به سراغ کد میرویم. باید بتوانیم متنی را که کاربر در این فرم وارد کرده است استخراج کنیم:
public class MainActivity extends AppCompatActivity { private EditText nameEditText; private EditText familyEditText; private Button saveButton; private String name; private String family; @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); setContentView(R.layout.activity_main); nameEditText = (EditText) findViewById(R.id.nameEditText); familyEditText = (EditText) findViewById(R.id.familyEditText); saveButton = (Button) findViewById(R.id.saveButton); saveButton.setOnClickListener(new View.OnClickListener() { @Override public void onClick(View v) { name = nameEditText.getText().toString(); family = familyEditText.getText().toString(); } }); } }
همانطور که میبینید همه چیز آماده است تا در پایگاه داده یا دیتابیس ذخیره شود!
۲- ایجاد دیتابیس:
برای شروع یک کلاس درست میکنیم که نشاندهنده اطلاعات باشد. معمولاً این کلاسها را مدل مینامند. اشیای ساخته شده از روی این کلاس هر کدام نشاندهنده یک رکورد اطلاعاتی در دیتابیس و کوچکترین واحد اطلاعاتی برنامهاند. برای شروع یک پکیج به نام مدل میسازیم و در آن کلاسی به نام Person با دو ویژگی name و family از نوع String:
public class Person { private long id; private String name; private String family; public Person() { } public Person(String name, String family) { this.name = name; this.family = family; } public Person(long id, String name, String family) { this.id = id; this.name = name; this.family = family; } public long getId() { return id; } public void setId(long id) { this.id = id; } public String getName() { return name; } public void setName(String name) { this.name = name; } public String getFamily() { return family; } public void setFamily(String family) { this.family = family; } }
برای انجام چهار عمل اصلی پایگاه داده که اصطلاحاً CRUD یا کراد گفته میشود و مخفف این چهار عمل است:
Create: ایجاد پایگاه داده، جدولها و ذخیره کردن اطلاعات در پایگاه داده
Retrieve یا Read: هر نوع عملی که برای استخراج یا بازیابی اطلاعات از پایگاه داده
Update: هر نوع عملی که باعث تغییر در اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده
Delete: هر عملی که ماحصل آن حذف اطلاعات از پایگاه داده است
یک کلاس دیگر میسازیم و نام آن را PersonDatabaseAdapter میگذاریم:
public class PersonDatabaseAdapter { private Context context; public PersonDatabaseAdapter(Context context) { this.context = context; } public long savePerson(Person person) { } public Person readPerson(long id) { } public int updatePerson(Person person) { } public int deletePerson(long id) { } }
به زودی از کاربرد ویژگی context در این کلاس مطلع خواهید شد.
از این جا به بعد یکی یکی این چهار متد را پر میکنیم.
برای شروع باید این کلاس PersonDatabaseAdapter را به پایگاه داده SQLite در اندروید وصل کنیم. برای این کار نیاز به یک شی از کلاس SQLiteOpenHelper داریم که همانطور از که نامش پیدا است یک کلاس کمکی است برای ایجاد دیتابیس.
بنابرای یک ویژگی به کلاس اضافه میکنیم از نوع SQLiteOpenHelper و در سازنده کلاس آن را مقداردهی میکنیم:
public class PersonDatabaseAdapter { private Context context; private SQLiteOpenHelper sqLiteOpenHelper; public PersonDatabaseAdapter(Context context) { this.context = context; sqLiteOpenHelper = new SQLiteOpenHelper(context, "database.db", null, 1) { @Override public void onCreate(SQLiteDatabase db) { } @Override public void onUpgrade(SQLiteDatabase db, int oldVersion, int newVersion) { } }; } public long savePerson(Person person) { } public Person readPerson(long id) { } public int updatePerson(Person person) { } public int deletePerson(long id) { } }
همانطور که میبینید برای ساختن یک شی از کلاس SQLiteOpenHelper باید تعدادی پارامتر را به سازنده این کلاس انتقال داد و دو متد onCreate و onUpgrade را Override یا بازنویسی کرد. متد onCreate فقط یک بار و آن هم اولین باری که دیتابیس ساخته میشود صدا زده میشود. در این متد باید کد SQL مربوط به ایجاد جداولها را بنویسیم. متد onUpgrade فقط یک بار و آن هم زمانی که برنامه بروزرسانی میشود صدا زده میشود. در حال حاضر این متد را خالی میگذاریم.
حالا توضیح این که پارامترهای متد سازنده کلاس SQLiteOpenHelper چه چیزهاییاند:
context یک شی از کلاس Context است و همانطور که میدانید در اندروید هر زمان که سیستم قرار است برای برنامه کاری را انجام دهد، به یک شی از این کلاس نیاز دارد.
پارامتر دوم یک String با مقدار “database.db” است. این رشته نام دیتابیس را مشخص میکند.
توضیح پارامتر بعدی فراتر از نیاز فعلی ما است و میوانیم آن را null بفرستیم.
پارامتر آخر شماره ورژن پایگاه داده است که کاربرد در زمان ارتقا یا upgrade است. برای شروع ورژن دیتابیس را ۱ میگذاریم.
حالا برمیگردیم به متد onCreate. همانطور که گفتم این متد در زمان ایجاد دیتابیس و فقط یک بار صدا زده میشود. کدهای ایجاد جداول اطلاعاتی در این تابع قرار میگیرند. برای شروع فرض کنید میخواهیم یک در پایگاه داده “database.db” یک جدول با نام tbl_person ایجاد کنیم که هر سطر اطلاعاتی یا رکورد آن اطلاعات یک Person باشد:
@Override public void onCreate(SQLiteDatabase db) { String sql = "create table tbl_persons (id integer primary key, name text, family text)"; db.execSQL(sql); }
در بازنویسی متد onCreate دو خط کد اضافه کردیم. خط اول کد sql ای است که یک جدول با سه ستون در SQLite میسازد و خط دوم اجرا کردن آن sql است.
برای اطمینان از صحت sql فوق میتوانید از برنامههایی مثل SQLite Browser یا SQLite Administrator استفاده کنید:
متد onUpgrade را همین طور خالی رها میکنیم! حالا همه چیز آماده است تا یک Person را در پایگاه داده یا دیتابیس ذخیره کنیم!
ذخیره کردن اطلاعات:
برای ذخیره کردن یک Person در دیتابیس متد savePerson میرویم. دقت کنید که این متد مقداری از نوع long برمیگرداند که به زودی میفهمید چیست و کاربردش کجا است!
این متد مقداری از نوع Person میگیرد و ما میتوانیم از طریق این شی به مقادیر name و family دسترسی داشته باشیم:
public long savePerson(Person person) { String name = person.getName(); String family = person.getFamily(); }
حالا یک بلوک try/catch به متد اضافه میکنیم. از آنجایی که ممکن است انواع خطاها و استثناها در کار با دیتابیس رخ بدهد، بهتر است کل فرایند را در یک بلوک try/catch قرار دهیم تا برنامه با force close روبرو نشود:
public long savePerson(Person person) { String name = person.getName(); String family = person.getFamily(); try { } catch (Exception ex) { Log.d("Database", "Exception:" + ex.getMessage()); } }
کاری که حالا باید بکنیم این است که ارتباط بین مقادیر name و family و ستونهای جدول tbl_persons را مشخصی کنیم. یعنی باید بدانیم که هر کدام از این مقادیر قرار است در کدام ستون دیتابیس قرار بگیرند. برای این کار یک شی از روی کلاس ContentValues میسازیم:
public long savePerson(Person person) { String name = person.getName(); String family = person.getFamily(); try { ContentValues values = new ContentValues(); values.put("name", name); values.put("family", family); } catch (Exception ex) { Log.d("Database", "Exception:" + ex.getMessage()); } }
این کار به دیتابیس میگوید که مقدار name در ستون name و مقدار family در ستون family قرار خواهد گرفت (دقت کنید همیشه اسم متغیرها و اسم ستونهای دیتابیس الزاماً شبیه به هم نیستند).
بالاخره نوبت رسید به اصل کار: ذخیره اطلاعات در دیتابیس! ولی ما اینجا هیچ چیزی از دیتابیس نداریم! چطور باید به SQLite بگوییم این اطلاعات را ذخیره کند؟ خیلی ساده است: باید یک شی از کلاس SQLiteDatabase داشته باشیم. ولی چطور؟ با کمک شی sqLiteOpenHelper که پیش از این و متد سازنده کلاس آن را ساختیم:
public long savePerson(Person person) { String name = person.getName(); String family = person.getFamily(); try { ContentValues values = new ContentValues(); values.put("name", name); values.put("family", family); SQLiteDatabase database = sqLiteOpenHelper.getWritableDatabase(); } catch (Exception ex) { Log.d("Database", "Exception:" + ex.getMessage()); } }
حالا هم دادهها را داریم و هم مشخص کردهایم هر کدام در چه ستونی قرار میگیرند و هم یک شی از کلاس SQLiteDatabase. حالا همه چیز آماده است تا اطلاعات را در پایگاه داده ذخیره کنیم. برای این کار از متد insert کلاس SQLiteDatabase استفاده میکنیم:
public long savePerson(Person person) { String name = person.getName(); String family = person.getFamily(); long id = -1; try { ContentValues values = new ContentValues(); values.put("name", name); values.put("family", family); SQLiteDatabase database = sqLiteOpenHelper.getWritableDatabase(); id = database.insert("tbl_persons", null, values); } catch (Exception ex) { Log.d("Database", "Exception:" + ex.getMessage()); } return id; }
همین طور که میبینید متد insert سه مقدار ورودی دارد. اولی نام جدولی است که میخواهیم اطلاعات را در آن ذخیره کنیم. دومی متغیری است که میگوید اگر ستونی در جدول هست که ما اینجا مقداری برای آن مشخص نکردهایم، چه مقداری را در آن قرار دهد که با null فرستادن عملاً به دیتابیس میگوییم آنها را Null قرار دهد. سومین ورودی هم که مقادیر ما است. اما این تابع مقداری را هم برمیگرداند. این مقدار چیست؟ معمولاً در دیتابیس هر جدولی یک ستون دارد که شناسه یا ID رکوردهای ذخیره شده را نگه میدارد. این شناسه یکتا است و هرگز تکراری نمیشود. روشهای زیادی برای ایجاد شناسه وجود دارد که سادهترین آن مقادیر عددی است. اگر دقت کرده باشید در زمان تعریف SQL ساخت جدول یک ستون به نام id از نوع integer primary key تعریف کردیم. این ستون یک ستون کلید یا شناسه است و از آنجایی که نوع آن integer تعریف شده است، هر بار که یک رکورد به دیتابیس اضافه میشود، به طور خودکار id آخرین رکورد قبلی با یک جمع شده و در این ستون قرار میگیرد و مقدار آن را تابع insert برمیگرداند. حالا میدانید که آن long که در تعریف تابع savePerson آوردیم چیست.
اگر فکر میکنید کار ما تمام شده است اشتباه میکنید. حتماً میگویید حالا که اطلاعات را در دیتابیس ذخیره کردیم و id را هم گرفتهایم دیگر چه کاری باید بکنیم؟ باید شی SQLiteDatabase ساخته شده را ببندیم. اینها اشیایی سنگین هستند و باز گذاشتن آنها اصلاً کار صحیحی نیست. بنابراین به بلوک try/catch یک بلوک finally اضافه میکنیم و database را آنجا میبندیم:
بعد از اعمال تغییرات فوق متد savePerson به شکل زیر در میآید:
public long savePerson(Person person) { String name = person.getName(); String family = person.getFamily(); long id = -1; SQLiteDatabase database = null; try { ContentValues values = new ContentValues(); values.put("name", name); values.put("family", family); database = sqLiteOpenHelper.getWritableDatabase(); id = database.insert("tbl_persons", null, values); } catch (Exception ex) { Log.d("Database", "Exception:" + ex.getMessage()); } finally { if( database != null && database.isOpen()) { database.close(); } } return id; }
در قسمت بعدی به سراغ سایر توابع PersonDatabaseAdapter خواهیم رفت! نظرات ارزشمند خودتان را از من دریغ نکنید!
مثل همیشه خلی خوب بود
منتظر قسمت های بعدی و مخصوصا شیوه ها و متد های جدید برنامه نویسی آندریود از شما استاد گرانقدر هستم
با تشکر
ممنون. عالی بود. منتظر آموزشهای آتی هستم
سلام خیلی خوبه استاد… واقعا معرکه اس فن بیان و تدریستون… ای کاش میدونستیم کجا هستین تا تو کلاساتون شرکت میکردیم و استفاده میکردیم… اگر در تهران هستین و کلاس دارین حتما به بنده لطف کنید ایمیل بدین. بازم ممنون
با سلام و خسته نباشید
میخواستم بدونم انتخاب دیتا بیس شما کجا انجام شده و ایا در کلاس savePerson تون نام دیتا بیستون رو انتخاب نکردید و چرا در کدهاتون از PersonDatabaseAdapter
استفاده نکردید
با تشکر از مطالب خوبتون
سلام
کد رو اصلاح کردم.
از کلاس PersonDatabaseAdapter در ادامه مطلب به کرات استفاده میکنیم. ادامه مطلب را بخوانید.
سپاسگزارم
باسلام اگرمیشودفایل کدهای آموزش پایگاه داده هارابگذاریدکاملش راتابتونیم دانلودکنیم مرسی
سلام
کل پروژه رو میذارم گیتهاب.
سلام
دوست عزیز ، من میخوام توی برنامم از یه پایگاه داده اماده استفاده کنم و اونو داخل یه لیست مثل Auto complete list view
بریزم و نمایش بدم
ینی نمیخوام چیزی داخل دیتا بیسم ذخیره بشه بلکه فقط میخوام اطلاعات داخلشو ببینم و جستجو کنم
مثل فال حافظ
میشه لطفا بگید چجوری این کارو بکنم؟
ممنون
سلام .. من پیاده سازی رو طبق مطالب پیش رفتم ولی در دو قسمت ارور دارم : ۱- در قسمت تعریف
public long savePerson(Person person) {
String unitnumber = unitnumber.getUnitnumber();
String owner = owner.getOwner();
String phone = phone.getPhone();
String mobile = mobile.getMobile();
…..
که از توابع getunitnumber و getowner و … ارور میگیره و پیغامش هم the method is undifine for type string هست … ذر صورتی که من تعاریفم رو چک کردم و جایی مغایرتی تو تعریف ها ندیدم !!
و دومین ارور :
finally{
if(database != null && database.isOpen()){
database.close();
}
…
در این قسمت هست و از هر سه متغیر database ارور میگیره و پیغامش database cannot be resolved هستش !!!
من این قسمت اول آموزش رو طبق گفته های شما پیش رفتم .. نمیدونم پرا این ارورهارو داره !!!
بسیار از نحوه ارایه آموزشت خوشم آمد. ممنون
حرف نداره دمتون گرم خیلی ساده مبحثی که پدرمو در اورده رو دارم میفهمم خط به خطم توضیح داده شده
سلا
از آموزشهای بسیار خوب و قدم به قدمتون و توضیحات روان و شیوای شما بسیار ممنونم
استفاده میبر من تازه کار
سپاس
فقط یک چیزی روی دلم مونده اونم اینکه خداییش فکر کنم بد عذابی هست برای منِ دات نت کار؛
کار با این جاوا! 🙂
یعنی یک setter getter اتوماتیک نداره ؟ که مجبور به تعریف دستی نباشیم؟
با تشکر
🙂
منم که از محیط جاوا به دات نت رفته بودم مشکلات مشابهی داشتم! سعی کنید یه بار شورتکاتها و ابزارهای IDE رو مطالعه کنید. برای ساخت متدهای get و set دو راه ساده وجود داره:
۱- بعد از تعریف فیلدهای کلاس، کلید ترکیبی Shift+Insert رو بزنید و از منوی باز شده ایجاد متدهای get و set رو انتخاب کنید و بینگو! همه متدها رو با صورت استاندارد براتون میسازه!
۲- استفاده از کتابخانه Lombok که امسال جزو محبوبترین و پرکاربردترین کتابخانههای جاوا بود. این کتابخانه با استفاده از Annotation (همون Attribute در محیط دات نت) خیلی چیزها رو برای شما می سازه: https://projectlombok.org
یعنی دیتابیس انقد پیجیده است؟؟؟؟
در واقع خیلی پیچیدهتره! من سعی کردم حداقل موضوعات رو به سادهترین شکل ممکن بنویسم!
سلام.
ممنونم از توضیحات بسیار خوبتون واقعا عالی آموزش میدید.
در مورد این آموزش یه سوال دارم.
مسیر این دیتا بیس کجا هست تا بتونم اونو در sqlite admin باز کنم و تغییرات رو ببینم؟
ممنون میشم جواب بدید
مسیر دیتابیس در شاخه
/data/data/PACKAGE_NAME/databases
هست.
سلام…
سورس فایل این تمرین رو کجا میتونم پیدا کنم؟
در انتهای قسمت چهارم مطلب لینک دانلود سورس کدها از گیتهاب قرار دارد.
با سلام،من خواستم ببینم چرا توی کلاس Person از سه تا سازنده استفاده کردین؟
تعداد سازندهها هیچ محدودیتی نداره و هر تعداد که لازم داشتید میتونید اضافه کنید.
سلام
دیتا بیس واسه من ایجاد نشد
چه جوری کد های کلاس ها اجرا میشن
مثلا وقتی منغییر ها تغییر می کنند دیتا بیس افزوده میشه یا چه جوری ؟
لطفا زود جواب بدین
سلام
چطور مطمئن شدید که دیتابیس ایجاد نشده است؟
با تغییر دادن مقدار متغیرها و اشیا دیتابیس به طور خودکار آپدیت نمیشود و شما خودتون باید کوئری آپدیت به دیتابیس بزنید.
فصلهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ ادامه این مطلب هستند. آنها را هم مطالعه کنید. جواب سؤال شما آنجا است.
سلام
من همین دیتابیس رو نوشتم اما برای متد اضافه کردن و حذف از دیتابیس از متغیری از جنس boolean استفاده کردم
به نظر شما کدوم راه بهتره؟
سلام، به نظر من روشی که من رفتم بهتره 🙂
سلام میشه یه راهنماهی کوچیک کنید که باید من چیکار کنم تا بفهمم چطوری میشه وقتی اطلاعات دریافت کردیم از دیتابیسی تو هاست اون اطلاعات بریزیم داخل دیتابیس خارجی و ازشون به صورت افلاین استفاده کنیم خواهش میکنم کمک کنید
اگه منظورت از دیتابیس خارجی دیتابیسی است که تو کارت حافظه است، روش کار ساده است. فقط باید آدرس دقیق فایل دیتابیس رو بدونید:
File dbfile = new File(“/sdcard/Your_db_File.db” );
SQLiteDatabase db = SQLiteDatabase.openOrCreateDatabase(dbfile, null);
سلام استاد.ممنون از وقتی که گذاشتید.فقط یک سوال.من مبتدی هستم ولی تموم کد هاتون را به خوبی متوجه شدم.فقط می خواستم ببینم اون دیتابیسی که داخلش جدول person را ایجاد کردید کجا باید ساخته بشه تا برنامه ازش استفاده کنه.و اگه با sqlite ساخته می شه و به پوشه assets مییاد چرا پسوندش .db هستش؟ممنون
دیتابیسی که به این طریق ساخته میشه در حافظه اصلی دستگاه و در شاخه محافظت شده اپ ساخته میشه.
پسوند فایل اصلا مهم نیست. هر پسوندی که دوست داشتید بزارید یا اصلا پسوند نزارید. مهم آدرس کامل فایله.
با سلام
ممنون از مطالب مفیدتون
من در حال یادگیری برنامه نویسی اندروید هستم و فقط با محیط ایکلیپس کار کردم، الان برای نصب اندروید استودیو دچار مشکل شدم.
میشه لطفا راهنمایی بفرمایید چه قسمت هایی باید حتما نصب بشه؟چون واقعا دوست دارم این برنامه نویسی رو به شکل عالی یادبگیرم اگر کتابی در این زمینه معرفی بفرمایید ممنون میشم.
سپاس.
سلام، این مطلب رو بخونید:
اندرویداستودیو و گریدل: ابزار جدید توسعه اندروید
کمک کمک کمک
یه مشکل خیلی حیاتی برخوردم
من یه برنامه کتاب نوشتم.از cardview و recyclerview برای ارتباط با پایگاه داده استفاده کردم.محتوا رو از پایگاه داده میگیرم و در یک webview که داخل scrollview لود میکنم.داخل محتوا از تگهای html و عکس هم به کمک همون تگهای html استفاده کردم.مشکلم اینه وقتی به صفحه محتوا میرم و لود میشه وقتی اسکرول میکنم به سمت پایین صفحه یه حالت پرش داره.دلیلش چیه چجوری حلش کنم؟
همون محتوا رو داخل یک فایل html به صورت معمولی با webview لود میکنم این مشکل و نداره
سلام استاد بزرگوار
بنده یک بانک اطلاعاتی با ۵۰۰۰ رکورد دارم که میخوام ازش استفاده کنم
چطور میتونم به اندروید استودیو متصلش کنم و همراه برنامم وارد مبایل کنمش؟؟؟
لطف جواب بدید و به لینک یا جای دیگه من رو ارجا ندید چون چیزی پیدا نکردم
ممنون
سلام
ببخشید میشه پاسخ بدید که برای اتصال یه پایگاه داده خارجی به اندروید استودیو چه کار باید بکنیم
منظورتون از پایگاه داده خارجی چیه؟
خیلی دشواره
من که فقط کپی کردم و جواب گرفتم
مرسی
:))
سلام استاد واقعاااااا خسته نباشین
بسیار مفید بود
واقعا فوق العادس همینو میشه گفت
خیلی خیلی ممنونم ازتون
من با اموزش هایی که خریداری کردم نتونستم اینجور که شما گفتین بفهمم مرسی
واقعا فوق العادس همینو میشه گفت
بسیار بسیار ممنونم ازتون
سلام و خسته نباشید.
واقعاً شما عالی هستید هم خودمونی توضیح میدید و هم کامل و جامع, امیدوارم همیشه ادامه داشته باشه.
فقط یک سوالی که من از روی علاقه از هر برنامه نویسی که میبینم میپرسم اینه که از کجا یاد گرفتند. از شما هم میپرسم اگر شد جواب بدید. شما خودتون به چه شکل یاد گرفتید؟ (کتاب, اینترنت, کلاس, ویدیو و…) و یه راهی که پیمودید برای یاد گیری و تکمیل مهارت رو کلی توضیح بدید.
دوستون دارم. موفق باشید
سلام. من که هیچی نفهمیدم.
من چندتا متغیر داشتم که میخواستم اینها رو روی یک هاست ذخیره کنم.
ولی کلاً نفهمدم چی شد.
بازم ممنون از اینکه رایگان گذاشتین
سلام خسته نباشید،
من به دنبال ی پلاگین مناسب برای کار با sql lite در اندروید استودیو هستم.
پلاگین SqlScout دیدم و خوشم اومد ولی متاسفانه هزینه ای در بر داره.
میخواستم بدونم شما از چ پلاگینی استفاده میکنین و در صورت امکان لینک در اختیارم بزارید
ممنون
بسیار عالی و کاربردی بود. سپاسگذارم
وقتی این کد ها نوشته شد تو برنامه اصلی کجا ازش استفاده میشه کجا کلاس ها استفاده شدن ؟؟؟؟
سلام مرسی از وبلاگ خوبتون
یسوال مهم
توی mysql فکنم وقتی میخواستیم یه id تولید بکنیم،بهش موقع create علاوه بر دستور پرایمری کی که از تکرار جلوگیری میکنه، یه auto_increment بعدش مینوشتیم تا یکی ادد کنه به شماره قبلی، ولی تو کوری شما چنین چیزی نیست ولی باز گفتید ادد میکنه، ینی در sql نیازی به اینکریمنت نیست؟
سلام
integer primary key
همون کار رو میکنه.